Tingsryd - Björklöven isproblem
Isproblem under Tingsryd - Björklöven Foto: David Faxå

Iskaos i Tingsryd – matchen uppskjuten över en timme

1:56 min

Tingsryd besegrade Björklöven med 7-2, men det som stod i fokus var  stora isproblem som försenade matchen.

Tingsryd var under tisdagskvällen tillbaka på hemmaplan för att hitta tillbaka till vinnarspåret. Det började också bra, men efter den första perioden hände någonting med isen. Perioden gick inte att starta som planerat utan vaktmästare försökte åtgärda problemet med både vattenflaskor, brandsläckare och isskrapor utan någon större framgång.

Gång på gång möttes publiken av besked att man skulle avvakta för att hoppas att isen skulle frysa ihop. Tålamodet var inte det bästa hos alla i publiken, utan spridda burop ledde efter ett tag till att publiken lämnade sina platser och knatade hemåt. Men tillslut, efter närmare en och en halv timmes väntan, så hade isen fryst ihop och det var spelbart igen.

"Jag vet faktiskt inte vad som hände"

Ordförande Johan Blomster var inte helt säker kring vad som egentligen hände med isen.
– Jag vet faktiskt inte vad som hände. Jag pratade med vaktmästaren som säger att plattan var väldigt kall, men så kom det en tackling på isen precis där vid. Det var en hård tackling in i sargen, som sviktade till. Om det var det som knäckte upp en stor del av isen... Ja, jag vet faktiskt inte. Jag får undersöka.

Länge såg det alltså ut som att matchen skulle skjutas upp, en historia som skulle bli rätt kostsam för Tingsryd.
– Vi var i telefonkonferens med Hockeyallsvenskan. Det var enkla besked, behövde matchen avbrytas så skulle den fortsätta spelas vid samma tidpunkt och med samma resultat. Hade Björklöven behövt övernatta en dag till så hade vi fått stå för dessa kostnader.

Björklövens tränare Tommy Jonsson var väldigt besviken efter matchen. Dels på sitt lags insats, men också på isproblemen.
– Jag har inte varit med om något liknande, inte i denna omfattning. Vi började spåna på hur vi skulle hantera en uppskjuten match.

Matchen då? Jo, efter iskaoset så var det Tingsryd som var överlägsna. Matchen slutade hela 7-2 till hemmalaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista