Carlos Martinez och Masooma Rezai.
Carlos Martinez och Masooma Rezai. Foto: Örjan Holmberg/SverigesRadio
Lycksele

Teckning skapar förståelse

1:27 min

En kulturverkstad för kvinnor har startat i Lycksele. Idén kommer från Carlos Martinez som lär ut teckning samtidigt som han sammanför kvinnor från olika kulturer.

Carlos Martinez arbetar som professionell konsthantverkare och brinner för kultur i alla former. Alla barn kan teckna men någonstans slutar de flesta tro på sin förmåga, säger Carlos. Han använder bokstäverna i alfabetet. Alla linjer som behövs för en teckning finns redan där och med lite fantasi kan bokstäverna användas till att rita en bild istället för att skriva ett ord.

– Ett bättre liv för kvinnor ger ett bättre samhälle för alla, säger Carlos Martinez.

Männen som beter sig illa mot kvinnor måste också få hjälp, tycker Carlos. Förra året startade han en namninsamling som samlade 1000 namn i Lycksele för att starta en mansjour i inlandet. Listorna överlämnades till kommunfullmäktige men ännu har inget hänt. Däremot har han nu lyckats starta kulturverkstaden helt på eget initiativ.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista