Marcus Grate och Marcus Fredriksson
Marcus Grate och Marcus Fredriksson. Foto: Örjan Holmberg/SverigesRadio
Lycksele

Rekordmånga längdåkare till JVM

1:07 min

Inte mindre än fyra unga längdåkare från Västerbotten åker till Junior VM i Rumänien. Det blir svårt men inte omöjligt att ta medaljer, säger Marcus Fredriksson och Marcus Grate.

Två juniorer från Umeå och två från inlandet är uttagna i juniorlandslaget. Elina Rönnlund IFK Umeå och Marcus Grate Täfteå IK, Rebecca Örhn, Vilhelmina IK och Marcus Fredriksson Lycksele IF. Alla fyra går på skidgymnasiet i Lycksele och det är något av ett rekord när det gäller representationen från Västerbotten i juniorlandslaget.

JVM hålls i rumänska Cheile Gradistei, 22-28 februari. Det är en liten ort på 1300 meters höjd och vi vet inte så mycket, berättar Marcus Fredriksson men vi har sett bilder från Skidskytte JVM och det ser väldigt vackert ut.

De starkaste motståndet kommer från Ryssland och Norge. De har många bra åkare och en stor bredd. Men har man en bra dag går de att slå, säger Marcus Grate.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista