Per Åsling och Marita Stigedal
Per Åsling och Marita Stigedal. Foto Örjan Holmberg/SverigesRadio
Lycksele

Hotet kvar mot Skattekontor

Personalen har inte gett upp
1:09 min

Skatteverket har inte ändrat sig om att lägga ned kontoret i Lycksele och flytta verksamheten till Umeå. Skatteutskottets ordförande Per Åsling, Centern, besökte Lycksele idag för att göra vad han kan för att rädda kvar skattekontoret.

Ett år har gått sedan det blev känt att Skatteverket planerar att lägga ned kontoret i Lycksele och flytta verksamheten till Umeå. Det blev starten på en het debatt där staten pekas ut som landsbygdens värsta fiende. Men Skatteverkets ledning har inte ändrat sig om Lycksele, planerna ligger bara i malpåse i väntan på en utredning.

På Skattekontoret håller vi hoppet upp säger Marita Stigedal, en av de anställda. På andra hotade skattekontor söker personalen andra jobb men inte hos oss, berättar hon. Hon vill inte kritisera generaldirektören Ingemar Hansson, han har gjort mycket bra och just den verksamhet som bedrivs i Lycksele, att hålla verkets register korrekta, har han lyft upp till en av de tre viktigaste målen för Skatteverket, säger Marita Stigedal. Däremot förstår inte hon och de andra i personalen vitsen med att flytta till Umeå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".