Tekniska kontorets förråd
Tekniska kontorets förråd
Skellefteå

Skellefteå planerar ny hall för friidrott

"En 200 meters bana"
1:14 min

Fridrottsförvaltningen i Skellefteå vill bygga en ny fullstor hall för gymnastik och friidrott.

1992 invigdes Kombihallen i Skellefteå som är byggd för friidrott och klättring. Den ligger i Skellefteå Kraft Arena och har blivit mer och mer inklämd i hockeytemplet.
– Den har mer och mer trängts ut och är egentligen inte funktionell längre, säger fritidschefen Leif Gustavsson.

Skellefteå kommun har byggt, och kommer att bygga flera idrottshallar i anslutning till nya och renoverade skolor. Nu planeras en ny stor F-9 skola inom bostadsområdet Morön och även där vill Fritidsförvaltningen bygga en hall. Den här gången en fullstor friidrottshall med en prislapp på mellan 60 och 100 miljoner kronor.
– En friidrottshall ska ha en 200 meters bana för att kunna ta tävlingar och det är grundkravet.

Förhoppningen är att det här kan kombineras med den planerade nya grundskolan på Morön som ändå kommer att få gymnastik och idrottshallar för skolbruk. Och det finns även ett lokalbehov för andra sporter än friidrott och gymnastik.
– Cheerleading behöver en egen lokal, och det är en verksamhet som vuxit sig stor med en kö på 120 personer. Så vi ser ett behov av att hitta ett kombinat här, säger Leif Gustavsson.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".