Eva von Bahr, här tillsammans med Love Larsson, fick ingen Oscarstatyett men väl ett erkännande av Lady Gaga.
Eva von Bahr, här tillsammans med Love Larsson, fick ingen Oscarstatyett men väl ett erkännande av Lady Gaga. Foto: Privat, Joel Ryan/TT.
Oscarsgalan

Love Larson om Oscarsgalan, festerna och Lady Gaga-hyllningen

2:08 min

Umeåsonen Love Larson fick ingen Oscarsstatyett men var salig över att ha fått delta på galan.

Love Larson var tilslammans med kollegan och frun Eva von Bahr nominerad till en Oscar inom kategorin smink, för sin prestation i Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, men fick se sig besegrade av laget bakom Mad Max-filmen.

Är du besviken?

– Nej verkligen inte, det var ganska väntat. Vi var helt säkra på att Mad Max skulle vinna. När röstningar sker så är det 600-800 som röstar och typ ingen har sett Hundraåringen så våra chanser var slim to nothing (små eller i det närmaste obefintliga, reds. anm.) Men det var otroligt kul att vara här och vara nominerad över huvud taget, säger en upprymd Love Larson när P4 Västerbotten pratar med honom mellan gala och efterfest hos Elton John.

Men trots att duon inte fick det stora erkännandet i form av en statyett fick en halvan hyllningar för klädvalet av en av de stora celebriteterna på galan.

– Lady Gaga sa att hon hade den snyggaste klänningen på hela galan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista