Pommac och choklad nu och tårta i eftermiddag
Dags för nytt firande idag. Här från firandet när beskedet om att skjuta upp nedläggningsbeslutet. Pommac och choklad nu och tårta i eftermiddag. Foto Karl-Johan Vannmoun
Myndigheter i landsbygden

Skatteverket behåller kontoret i Lycksele

Malin Ackermann i Lycksele: Vi skålar i bubbel
1:30 min

Skatteverket behåller verksamhet på de nio orter som tidigare föreslagits flytta till en närliggande större ort, däribland Lycksele.

Förutom Lycksele blir även kontoren kvar i Enköping, Hudiksvall, Ludvika, Mariestad, Simrishamn, Vetlanda, Värnamo och Ängelholm.

För knappt ett år sedan fattade Skatteverket beslut om sin framtida inriktning. Som en konsekvens av det avsåg Skatteverket att flytta verksamheten från nio orter till närliggande större ort.

I slutet av april 2015 pausades förändringen med anledning av att regeringen gett Statskontoret i uppdrag att ta fram en rapport kring myndigheters lokaliseringar i landet. Rapporten ska vara klar 1 april 2016.

– Jag uppfattar de politiska signaler som redan nu kommit från regeringshåll som tydliga. Det gör att jag har bestämt att Skatteverket inte går vidare med förslaget att flytta verksamheten från de föreslagna orterna, säger generaldirektör Ingemar Hansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".