Maria Persson-Löfgren Moskva korrespondent
Maria Persson-Löfgren, Sveriges Radios Moskvakorrespondent.
Utrikes

Maria Persson Löfgrens egna ord efter attacken

6:43 min

Sveriges Radios Rysslandskorrenspondent attackerades igår. Hör hennes egna ord om attacken.

I går kväll attackerades Sveriges Radios Rysslandskorrespondent Maria Persson Löfgren, tillsammans med tre andra journalister och människorättsaktivister i ryska delstaten Ingujisen. Ekot har pratat med Maria som säger att hon är chockerad men under omständigheterna mår bra.

- Vi körde på en motorväg några hundra meter från gränsen mellan Ossetien och Tjetjenien när vår minibuss prejades av tre eller fyra bilar. Jag trodde det var någon form av olycka, men så hoppade det ut ett antal unga män med påkar som började slå sönder rutorna.

Maria Persson Löfgren berättar att hon först trodde att männen bara ville markera något.

- De skrek "ni är terrorister, ni är inte människorättsaktivister och ni dödar vårt folk". Först trodde vi att det skulle räcka med det. Men sen tar de sig in i bussen och sliter ut mig i håret och kastar ut mig på en järnbalk och fortsätter att slå.

Hon har nu fått läkarvård och mår under omständigheterna bra men berättar att hon är blåslagen och har ett sår på benet.

- Jag är fortfarande rätt chockerad och är lite snurrig i huvudet, men jag mår ändå rätt bra eftersom det kunde gått mycket värre.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista