Kristinebergsskolan
Kristinebergsskolan Foto: Foto: Örjan Holmberg/SverigesRadio
Kristineberg

Sista ordet inte sagt om skolan

1:28 min

Förslaget att lägga ned skolan i Kristineberg kan komma att dras tillbaka. Det har visat sig att föräldrarna inte vetat om att skolan var hotad.

Samuel Lindholm är en av föräldrarna som blev förvånad över Utbildningsnämndens beslut. På ett skolmöte före jul sas det att skolan inte var nedlägningshotad och så plötsligt har det ändrats. Vi blev helt tagna på sängen, säger Samuel Lindholm

Eftersom det är för långt till Lycksele är tanken att de 13 barnen i klass 1 - 3 ska åka till Malå. Det innebär att det är högst osäkert om det finns någon besparing för Lycksele kommun som måste betala både för skolsjutsar och för undervisningen i Malå.

Utbildningsnämnden har extrainkallats till ett möte på tisdag. Det känns bra, säger Samuel Lindholm, vi föräldrar avvaktar resultatet av det mötet innan vi vidtar några fler åtgärder för att behålla skolan i Kristineberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista