Morots- och zuccinibiffar ligger på en tallrik med några skivor morötter och brysselkål
1 av 2
Morots- och zuccinibiffar Foto: Anna Vrede
Anna Vrede river morötter
2 av 2
Anna vrede Foto: Alexandra Reichler
Vegetariska köket

Så gör du grön mat som är bra för magen

Dietisten och matbloggaren Anna Vrede tipsar om magsnälla morots- och zucchinibiffar.

Var fjärde svensk har känslig mage. 

Dietisten och matbloggaren Anna Vrede tipsar bland annat om att välja bönor och linser i konserver och lagar magvänliga morots- och zucchinibiffar.

– Om vi utgår ifrån magvänligt skulle jag servera biffarna med kokt ris, smaksatt med curry eller gurkmeja, och vill man ha kött till skulle jag välja kyckling, säger Anna Vrede.


Morot och zucchinibiffar

Du behöver: två morötter, en zucchini, en förpackning halloumi, två ägg, salt och peppar.

Gör så här: riv morötter, zucchini och halloumi. Blanda med ägg, salt och peppar. Stek på medelhög temperatur.

Servera med tillexempal ris och en dressing på turkisk yoghurt, riven ingefära och lime.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".