lakritsexperten Eva Norrman med en liten skål lakritsbollar i handen.
Eva Norrman Foto: Alexandra Reichler

Lakritsexperten bjuder på sina favoritrecept

1:47 min

Eva Norrman jobbar med att förädla recept och byter gärna ut kryddor mot lakrits.

Lakritsexperten Eva Norrman byter gärna ut kakao i chokladbollar och tacokryddan i köttfärs mot lakritspulver.

- När man jobbar med lakrits tycker jag man ska veta att det har en naturlig sötma så jag har dragit ner på sockret i det här receptet, säger Eva Norrman.  





Evas lakritsbollar

För ca 20 st:

200 g smör

1,25 strösocker

6 dl havregryn

4 tsk lakritspulver

1 matsked arrak

Rulla i strösocker eller lakritspulver

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista