Peter Bomark och Johan Linder Foto Åza Meijer
Peter Bomark och Johan Linder Foto Åza Meijer
Nordsken

Star Wars intar Skellefteå

"ljussabel som lyser vackert rött"
2:25 min

R2-D2 och Jeremy Bulloch som spelade Bobba Fett i Star Wars filmerna gästar spelfestivalen i Skellefteå.

Barn i alla åldrar kommer att samlas och prata spel av olika slag under Kristihimmelsfärdshelgen. Då hålls festivalen Nordsken i Skellefteå och redan nu jobbar arrangörerna med att tillverka delar som ska användas i byggandet av ljussablar. För mycket under helgen handlar om Star Wars.

Star Wars-skådespelaren Jeremy Bulloch signerar och berättar om jobbet att spela Boba Fett. Så kommer också R2 D2, för dig som kan dina Star Wars filmer. Så kan barn lära sig fäktas med riktiga ljussablar under ledning av en kendotränare under helgen.

Projektledaren Johan Linder säger att:

– Det är spelkulturen som är grunden och det blir förutom spel även branschträffar och föreläsningar. Vi har dessutom en konstutställning med inspiration från filmvärlden berättar han för P4 Västerbotten.

Ett exempel på branschmöte är att bibliotekarier samlas för att prata om hur serier kan vara en ingång till att lära sig läsa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".