Anstalten på Västeråsen i Borås. Foto: Karin Thorell/SR
Anstalten på Västeråsen i Borås. Foto: Karin Thorell/SR

Olämplig relation - Arklöv flyttas

Jackie Arklöv, före detta storumanbo och livstidsdömd för malexandermorden 1999, tvingas byta fängelseanstalt efter att ha haft en otillbörlig relation till en anställd på anstalten, det skriver Aftonbladet idag.

Livstidsdömde Jackie Arklöv ska byta anstalt, från Borås till Storboda. Orsaken är att han haft en "otillbörlig relation" med en anställd på Borås-anstalten där han avtjänat sitt straff den senaste tiden, skriver Aftonbladet.

Beslutet togs tidigare i veckan och i beskrivningen av ärendet, som tidningen tagit del av, skrivs att "Anstalten Borås finner denna konstellation olämplig och en säkerhetsrisk då den tidigare personen besitter kunskap gällande anstaltens rutiner och säkerhetsarbete. Jackie Arklöv bör därför, trots en i övrigt god skötsamhet, förflyttas till annan anstalt av säkerhetsskäl.".

Arklöv dömdes 2000 tillsammans med Tony Olsson, numera Tony Byström, och Andreas Axelsson för att ha mördat poliserna Olle Borén och Robert Karlström i Malexander, efter att ha rånat Östgöta enskilda bank i Kisa. I början av maj ansökte Arklöv om att få sitt straff tidsbestämt.

/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".