Bärplockare får avslag

De thailändska bärplockarna ska inte få tillbaka skatter och avgifter för år 2000. Det avslog regeringen igår. Det rör sig om tre miljoner kronor som bärföretaget Appelkvist betalat in till skattemyndigheten för 148 thailändska bärplockare.
De thailändska bärplockarna ska inte få tillbaka skatter och avgifter för år 2000. Det avslog regeringen igår. Det rör sig om tre miljoner kronor som bärföretaget Appelkvist betalat in till skattemyndigheten för 148 thailändska bärplockare. Grunden för bärplockarnas begäran att få tillbaka skattepengarna är att de behandlats orättvist av den svenska staten. Thailändarnas juridiska ombud hävdar att de företag som anlitat bärplockare bosatta utanför EU tvingats dra en särskild inkomstskatt på bärplockarlönerna missgynnat bärplockarna från Thailand jämfört med svenska bärplockare och bärplockare inom EU.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".