Uman Genomics avtal överklagas

Avtalet mellan landstinget och forskningsföretaget Uman genomics är på väg att överklagas till länsrätten. Det handlar om att landstingsstyrelsen beslut om att låta Uman Genomics få tillgång till prover ur den medicinska biobanken fattades på formellt felaktiga grunder.
Avtalet mellan landstinget och forskningsföretaget Uman genomics är på väg att överklagas till länsrätten. Det handlar om att landstingsstyrelsen beslut om att låta Uman Genomics få tillgång till prover ur den medicinska biobanken fattades på formellt felaktiga grunder. En sådan viktig principiell fråga borde avgjorts av landstingsfullmäktige, menar de som överklagar. Landstingstyrelsen socialdemokratiske ordförande Lewi Bergström säger till P4 Västerbotten att så vitt han vet har styrelsen inte begått några formella fel och tror inte att överklagan kommer att gå igenom.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".