Kö till bilbesiktning i dag

Det är långa köer på bilprovningen i Umeå idag. De anställda är missnöjda med sina löner och jobbar inte fullt ut. Men det vet inte kunderna så mycket om.
I drop in-kön träffade vi Bernt Berglund som hade väntat i många timmar. Han kom redan halv sju, och väntade fortfarande klockan elva. - Det har tagit lång tid, konstaterar han. Någon maskningsaktion har han inte hört talas om. De anställda på bilprovningen är missnöjda med sina löner för att de har sämre betalt än övriga landet och grannlänen. Rolf Westerlund, ordförande i SIF-facket vid Bilprovningen i Umeå, säger att för någon dag sedan fick man ett bud som skulle hjälpa upp situationen. Men budet förkastades av både facket och medlemmarna som för lågt. Men han vill inte säga att personalen håller på med en maskningsaktion. - Men det pratar ju er chef om, du vill inte säga att det är det? - Det beror ju på hur man... han har ju sagt att man jobbar inte med full kapacitet. Jag kan inte riktigt vidimera det, jag kan bara se att det är kö på gården, säger Rolf Westerlund. - Brukar det vara det? - Nej, vi brukar aldrig ha kö på gården, säger Rolf Westerlund till P4 Västerbotten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".