Björklöven. Foto SR.
Foto: Sveriges Radio.

Björklövenspelare misstänks för flera brott

En av Björklövens A-lagsspelare greps under natten mot lördagen efter en lagfest i Östersund, misstänkt för misshandel, våld mot tjänsteman och sexuellt ofredande.

Björklövens ledning fick beskedet under söndagskvällen och har sedan dess arbetat intensivt för att få in mer fakta. Just nu är händelseförloppet inte klarlagt, så föreningen välkomnar en fullständig utredning, skriver klubben på sin egen hemsida.

– Vi är skakade, men samtidigt fullständigt raka. Om misstankarna visar sig stämma har han inte bara brutit mot vår värdegrund, han har också skadat kärnan i det Björklöven är och står för, säger Björklövens vd, Joakim Gustafsson, till hemsidan.

Parallellt pratar ledningen med de som var med under kvällen, för att få en klarare bild.

– Vi vill veta mer om vad som hände innan vi fattar ett beslut kring spelaren. Vi har därför stängt av honom från Björklöven till dess den rättsliga processen är klar, säger Joakim Gustafsson till klubbens sida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".