Polisbil. Foto Lennart Odhström/SR.
1 av 2
Foto: Lennart Odhström/SR.
Polisens avspärrningsband. Foto: Peter Öberg, Sveriges Radio.
2 av 2
Foto: Peter Öberg, Sveriges Radio.

Mordförsök – 19-åring sköts i magen

I fredagskväll inträffade ett mordförsök på Ålidhem i Umeå. Offret sköts i magen och hans tillstånd ska enligt polisen inte vara livshotande.

Det var vid 21:30 i fredags som polisen larmades till stadsdelen Ålidhem i Umeå.

Polisen har tidigare varit förtegen om händelsen, men nu går man ut med att offret blev skjuten. Skottet ska ha träffat offret, en 19-årig man från Umeå, i magtrakten.  

19-åringen fördes till Norrlands universitetssjukhus med allvarliga skador. Hans tillstånd är idag stabilt och inte livshotande, skriver polisen i ett pressutskick.

Polisen arbetar vidare med ärendet och säger att det finns ett flertal spår och uppslag, men inget man vill redogöra för närmare i nuläget.

Det finns inga gripna eller frihetsberövade personer i nuläget enligt Olle Andersson, chef vid grova brott. 

- Vi ser ingen anledning för allmänheten att känna oro. Detta är en separat händelse och ingenting som medborgare i allmänhet ska behöva drabbas av, säger Olle Andersson.

Polisen är fortsatt intresserad av alla iakttagelser från området närmast öster om Ålidhems centrum vid Naturvetarstråket-Odontologstråket under den aktuella tiden som kan sättas i samband med händelsen.

Polisen nås via telefon 114 14.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".