Polis

Bartender såg hockeyspelare attackera kvinna

3:50 min

Utredningen mot hockeyspelaren i Björklöven lades ner. Det vållar upprördhet hos bartendern Simon Hagen som hördes som vittne av polisen. 

Enligt polisen går det inte att styrka uppsåt när det gäller mannens påstådda sexuella ofredande av kvinnorna. Det går inte heller att gå vidare med misshandelsdelen eftersom ingen av kvinnorna hade ont, och eftersom det inte går att styrka att slag delades ut. 

Det har förundersökningsledaren Mikael Lundberg berättat för P4 Västerbotten. 

Nu träder ett av polisens vittnen fram, som hördes direkt efter händelsen. Han heter Simon Hagen och är bartender. Så här berättar han om vad som hände:

- Jag stod precis på andra sidan bardisken. Han tar tag i tjejen och slänger ner henne i golvet bakom bardisken. Då hoppade jag över bardisken och ser hur han ligger ovanpå tjejen och håller om hennes huvud i något typ av brottargrepp. 

Simon Hagen berättar att kastet var våldsamt.

- Det var hemskt. För mig är det grovt våld. 

Simon Hagen såg inte om något slag delades ut, men han tycker att polisen gör fel som lägger ner utredningen. 

- Jag blir upprörd eftersom jag anser att jag såg hela situationen, och jag tycker inte det är försvarbart att han har gjort det här.

Innan detta hände ska tjejerna ha vinkat till sig Simon Hagen och sagt att Björklövenspelaren hade tafsat på dem. Han bad då honom att gå.

- Men han bara viftade bort min hand och brydde sig inte. Då kontaktade jag vakterna.