Polishuset i Umeå med nya byggnaden. Foto Kristina Milton/SR.
Polishuset i Umeå med nya byggnaden. Foto Kristina Milton/SR.
Misstänkt mord i Umeå

Undersöker dödsorsaken

”Prio just nu är rättsmedicinskt undersökning”
0:46 min

Det är fortfarande oklartheter krig dödsorsaken för den man i 65-årsåldern som hittades avliden på Grubbe i Umeå under söndagen.

Det var vid lunchtid på söndagen som polisen gick ut med att de funnit en avliden man i en bostad på stadsdelen Grubbe i Umeå. Ett område kring bostaden spärrades av och man inledde en förundersökning rörande mord alternativt dråp.

Olle Andersson, chef vid polisens avdelning för grova brott, säger att de i nuläget arbetar enligt två teorier, det ena är att mannen utsatts för våld, det andra är att det rör sig om en olycka eller ett sjukdomsfall. 

– Just nu prioriterar vi en rättsmedicinsk undersökning för att fastställa om det rör sig om yttre våld och ett brott, eller om det är någon typ av olyckshändelse eller sjukdom.

Polisen har inte ändrat brottsrubriceringen utan hanterar ärendet fortsatt som mord alternativt dråp.

– Vi försöker få fram så mycket information som möjligt kring omständigheterna om hur den här mannen har avlidit, menar Andersson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".