Hans Lindberg, (S). Foto:  Foto: Jörgen Boström
Hans Lindberg, (S). Foto: Foto: Jörgen Boström

Lindberg: M bakom rykten om västra länken

I fredags kom nyheten om att västra länken i Umeå skulle eventuellt vara hotad. Nu skriver kommunalrådet Hans Lindberg att han misstänker att Moderaterna ligger bakom det kan kallar "falsk ryktesspridning".

Hans Lindberg sa i fredags till P4 Västerbotten att västra länken, den avslutande delen i ringledsprojektet för att leda bort trafik från centrala Umeå, inte är hotad.

– Jag har pratat med Näringsdepartementet och fått bekräftat att västra länken inte är hotad på något sätt, det är ingen förändring i vår uppgörelse, sa Lindberg (S).

Upprinnelsen var att västra länken finns med i en lista på ett 20-tal vägprojekt som eventuellt kan komma att granskas en gång till sedan regeringen gett Trafikverket i uppdrag att se över icke påbörjade projekt om man kan påverka koldioxidutsläppen för att nå klimatmålen.

Vid lunchtid på måndagen skriver nu kommunalrådet att upprinnelsen till nyheten att västra länken verkar vara hotad, är planterad av Moderaterna. Något som Lindbergs företrädare Lennart Holmlund skrev om på sin blogg redan i helgen. 

"Tyvärr -måste jag säga- träder samma bild fram i de samtal jag haft kring ärendet. Det verkar faktiskt vara så att Moderaterna i riksdagen planterat detta rykte." skriver Lindberg på sin blogg.

Lindberg riktar missankar mot Moderaternas riksdagsledamot Edvard Riedel samt gruppledaren Anders Ågren i Umeå, eftersom de enligt Lindberg var väldigt snabba med att uttala sig i media, han fortsätter och skriver: 

"Det är inte bara ohederligt att sprida falska rykten det är även mycket ansvarslöst! Man kan sannerligen fundera över vad ryktesspridarna hade för syfte med det."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".