Fyrhjuling
Arkivbild. Fyrhjulingen på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Carl Tobiazon / Växjöpolisen

Harpunman körde över äldre par

Ett en syskonfejd gick minst sagt överstyr och slutade med att en man körde över sin bror och och hans fru med en fyrhjuling samt hotade med en harpun.

Händelsen utspelade sig i Dorotea kommun i början av augusti förra året. Det ska enligt domen en längre tid varit osämja mellan bröderna.

Den aktuella dagen ska den yngre, 66-årige, brodern först ha kört på sin 79-årige storebror med sin fyrhjuling, fortsatt jaga honom så han tvingats söka skydd bakom ett träd. Mannen ska även efter han kört på brodern ha backat på broderns fru med fordonet. 

När den äldre brodern sökte skydd bakom trädet ska den yngre brodern ha tagit fram ett harpungevär ur en packbox på fyrhjulingen, han ska sedan ha siktat mellan ögonen på sin äldre bror och sagt "Nu du N.N". 

Den yngre brodern döms nu för grov misshandel samt vapenbrott, påföljden blir ett års fängelse. Han ska även betala strax över 100 000 i skadestånd till sin äldre bror och dennes fru.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".