Det var väldigt hett när Skellefteå vann.
Det var väldigt hett när Skellefteå vann. Foto: TT Nyhetsbyrån

Skellefteå vann derbyt

Jesper Olofsson: "Vi kan bättre"
1:00 min

Säsongens första Norrlands-derby blev hett - på mer än ett sätt. Först sköts den upp på grund av en tänd bengal – sedan blev det ett straffavgörande. Där var Skellefteå starkast.

Luleå–Skellefteå blir ofta heta uppgörelser. Kvällens match, som var säsongens första lagen emellan, var inget undantag.

Faktum är att matchen blev den hetaste på länge – bokstavligt talat. För redan innan nedsläpp, strax efter att Luleås Janne Sandström prisats som tidernas meste SHL-spelare (888 matcher) tändes en bengal i Skellefteås klack. Det gjorde att hela klacken fick lämna arenan och visiteras, innan de fick återvända och matchen inledas – över en halvtimme försenad.

Inte heller när spelet kom igång blev det slut på dramatiken. Matchen gick hela vägen till straffar, efter att Luleå kvitterat till 1–1 med blott fem sekunder kvar att spela av den andra perioden. 

Målsnålt alltså, men chanser saknades inte. Ända till förlängningens sista skälvande sekunder, då Luleås Joel Lassinantti gjorde en jätteräddning på Emil Petterssons skott, skapades chanser.

Men straffar fick avgöra, och där gjorde Skellefteås Jesper Olofsson det enda målet.

– Jäkligt skönt! Första vinsten den här säsongen och skönt att få börja med att vinna på straffar, även om vi gärna tagit tre poäng. Men en viktig seger, säger Skellefteås tränare Stefan Klockare till Radiosporten.

Lika glad var inte Luleås målvakt Joel Lassinantti, trots att han gjorde en bra match.

– Riktigt surt. Det är lite på målsnöret, men jag tycker ändå att vi gör en bra match, sade han.

– Det hade kunnat sluta hur som helst egentligen.

Redan i morgon möts lagen igen, men då i Skellefteå.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".