hitta.se karta över sytertopparna
I området mellan södra och norra Sytertoppen saknas kvinnorna sedan i fredagskväll. Foto: Källa: Hitta.se

Försvunna fjällvandrare återfunna

RLC-befälet om fjällräddningen: Förväntar oss ett resultat under förmiddagen
0:51 min

När två kvinnor i 45-års åldern inte återvände från sin fjällvandring norr om Viterskalsstugan i Hemavan larmade stugägaren polisen.

Det var under gårdagen som två kvinnor gav sig ut på en fjällvandring upp mot en glaciär i Hemavan. De båda väntades tillbaka vid 19 tiden på kvällen men när de inte dök upp larmade stugägaren polisen.

Men insatsen har inte varit helt enkel, dimma under morgonen har försvårat arbetet och till en början kunde inte räddningshelikoptern lyfta. Robert Öhman, befäl på regionledningscentralen i Västerbotten berättar att vädret nu blivit bättre och att räddningsinsatsen är igång på riktigt.

– Vi har både fjällräddare och helikopter på plats i det här området där kvinnorna är försvunna. Den riktiga sökinsatsen har precis påbörjats så vi förväntar oss någon form av resultat under förmiddagen.

UPPDATERING

Kvinnorna kom själva tillbaka till Viterskalsstugan och polisen har avbrutit sin insats. De ska vara okej enligt stugvärd och det är enligt polisen oklart varför de blev kvar på fjället under natten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".