Linnéa Lindberg
1 av 2
Linnéa Lindberg foto: Örjan Holmberg/SverigesRadio
Grupp människor på väg in i Rosenbad.
2 av 2
12 kommunalråd från Norrlands inland på väg in Rosenbad för att träffa inrikseminister Anders Ygeman. Foto: Fredrik Vestberg/Sveriges radio

Vill se två ledningscentraler för polisen

Linnea Lindberg (ÅP) Vi tror att det är för lite med en ledningscentral
1:06 min

Åseles kommunalråd Linneá Lindberg (ÅP) har efterlyst en till ledningscentral för polisregion nord, som idag täcker en yta stor som halva Sverige.

Åseles kommunalråd Linneá Lindberg (ÅP) är ett av tolv kommunalrår som under dagen har uppvaktat inrikesminister Anders Ygeman (S), med anledning av den låga polisnärvaron i glesbygd.

En av de åtgärder som hon vill se är ytterligare en ledningscentral för polisen i region Nord.

– Nu har vi en  ledningscentral i Umeå, vi tror att det är för lite på en yta stor som halva Sverige, säger Lindberg och fortsätter:

– Vi har även efterlyst att det ska finnas en grundbemanningsplan för polisen, för det finns det inte idag.

Lindberg är optimistisk efter dagens möte med inrikesministern och tror att det kommer att ske en förändring för medborgarna i glesbygden.

– Ja, men det är inget som kommer att ske över en natt, både vi och Ygeman är angelägna om att det ska bli en förbättring i kommunerna.

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".