Anders Bäckström
Anders Bäckström, redaktionschef och ansvarig utgivare SVT Nyheter Västerbotten Foto: Tommy Forsgren / SR

"Vår roll är att granska makten"

Anders Bäckström: "Opartiskheten är grunden i god journalistik"
2:11 min

Igår gick Edward Riedl (M) återigen till angrepp på Sveriges Television och menade att de är partiska. Nu svarar ansvarig utgivare Anders Bäckström.

Igår debatterade moderaternas Edward Riedl och socialdemokraternas Björn Wiechel sin syn på medier och Riksdagsledamoten Edward Riedel hävdar att framförallt Sveriges Television Västerbotten inte är opartiska i sin rapportering.

– Det kanske inte helt förvånade att jag inte håller med alls, opartiskheten är grunden för all god journalistik, säger Anders Bäckström, ansvarig utgivare på SVT Nyheter Västerbotten.

Edward Riedel hävdade under debatten igår att han har räknat på hur många gånger moderaterna hade medverkat i SVT och det här skulle vara ett bevis på att SVT inte är opartiska.

– Där har han kollegor bland socialdemokraterna som sitter i riksdagen som vi fortfarande inte intervjuat, ta Björn Wiechel som debatterade igår, han har vi heller inte pratat med, vi rör oss framförallt på landstings och kommunalnivå, säger Anders Bäckström, ansvarig utgivare på SVT Nyheter Västerbotten.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".