Polisens avspärrningsband. Foto: Peter Öberg, Sveriges Radio.
Foto: Peter Öberg, Sveriges Radio.
Skellefteå

Två misstänkta för dråp alternativt mord

Två personer är misstänkta för dråp allternativt mord efter helgens bråk på Morö Backe Torg i Skellefteå.I samband med bråket blev en 20 årig man knivstucken och han avled senare av sina skador.
Fem personer, två kvinnor och tre män, sitter anhållna och förhören fortsätter i dag och i morgon.
– Två av dom här sitter anhållna misstänkta för dråp alternativt mord och resterande tre är skäligen misstänkta för grovt rån, säger Olle Andersson som är polisens förundersökningsledare.

Att två personer misstänks för dråp eller mord innebär att polisen anser att de på något sätt har agerat tillsammans och i samförstånd vid den dödliga knivattacken.

De tre övriga som sitter anhållna misstänks för försök till grovt rån.
--Vi har omständigheter som tyder på att några av dom här har haft som syfte att begå ett grovt rån, säger Olle Andersson.

Enligt Olle Andersson kommer de anhållna från Umeå, Skellefteå och en annan ort som han inte vill berätta om. Men enligt andra uppgifter så kommer alla fem anhållna från Umeå-området .

Lars Westernmark, chef vid polisen i Skellefteå, säger till P4 Västerbotten att personerna är kända av polisen och att bråket var en uppgörelse mellan två grupperingar. Men det vill inte Olle Andersson bekräfta.
– Det är lite för tidigt att säga enligt mig, säger Olle Andersson
Magnus Bergner
magnus.bergner@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".