Nattvandrare
Foto: Kallestad, Gorm

Fältare: Den bästa födelsedagspresenten

Johanna Franzén: Sjukt glada och lite oroliga
1:05 min

Personalstyrkan hos fältgruppen i Umeå riskerade att halveras. Men nu fredar politikerna verksamheten, något som mottagits med glädje hos medarbetarna.

Under onsdagen hade nämndens arbetsutskott sammanträde och det blev i princip klart att Fältgruppen fredas från nedskärningar. De sex medarbetarna kan fortsätta jobba och möta ungdomar ute på kvällar och helger.

Johanna Franzén jobbar på Fältgruppen. Även om det varit en orolig tid sedan de tvingades skriva en konsekvensanalys om vad det skulle innebära om deras verksamhet halverades, så har stödet från ungdomarna som de träffar varit massivt.

– Även ungdomar som vi varit en ”pain in the ass” på, som vi trodde skulle jubla om vi försvann, har hört av sig med sitt stöd, säger hon.

I personalgruppen har det varit en lättnadens dag.

– Vi har varit sjukt glada och lättade. Men även lite oroliga om vi tagit ut glädjen i förskott eftersom slutgiltigt beslut inte är fattat.

Hur kommer du att fira?

Jag fyller år idag, min kollega fylld igår, vi sa att vi får vara kvar i full styrka är den bästa present man kan få. Så jag kommer fira med tårta.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".