Jenny Söderholm
Jenny Söderholm Foto: Mikael Hermansson

Jenny öppnar upp sitt hem till jul

"Aldrig väntat mig det här gensvaret"
2:22 min

Umeåbon Jenny Söderholm har tagit ett annorlunda och fint initiativ till jul.

Genom att lägga ut en annons på Blocket där hon söker andra familjer att fira jul med vill Jenny öppna upp sitt hem för personer som kanske har det ekonomiskt svårt att få ihop till ett julfirande på egen hand. 

– Jag har vuxit upp med en ensamstående mamma, jag har tänkt många år att jag vill göra det här. Jättemånga har hört av sig, säger hon. 

En av anledningarna till initiativet är att Jenny och hennes familj precis skaffat ett nytt hus stort nog att ta in fler familjer. 

– Det vill vi fira extra mycket. Det är tre familjer som kommer till oss, först var det tänkt att en familj skulle komma, men det gick inte att välja ut en av alla dem som hörde av sig, säger hon.

Jag trodde att jag skulle skämmas över att jag la ut annonsen.

 Många har också hört av sig och vill hjälpa till.

– Många har frågat om de kan baka, laga mat och bidra med julklappar. Jag hade aldrig väntat mig det här gensvaret. Jag trodde att jag skulle skämmas över att jag la ut annonsen, men det blev bra. 

För barnens skull 

I veckan åker Jenny på en liten turné för att träffa alla familjer.

– Jag tror att många vill komma, men det är svårt att sträcka ut handen. Vi ska bara ha en bra jul, man ska inte behöva prata om varför man är där.

– Det här är för barnens skull, avslutar hon. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".