Lillemor kom inte längre än till dörren
Lillemor kom inte längre än till dörren. Foto: Örjan Holmberg/SverigesRadio
Myndigheternas service

Låsta kontor på Lantmäteriet

Lillemor fick inte träffa myndigheten
1:41 min

Lantmäteriet har visst låst in sig och vill inte träffa folk längre. Det har Lillemor Eliasson i Storuman kommit fram till. Hon ville komma in på myndighetens kontor i Lycksele. Men det gick inte.

Verksamhetsutvecklaren Gunnar Ersbo på Lantmäteriet säger att det blivit ett fel när Lillemor Eliasson ringde kundtjänst. Kontorschefen i Lycksele tar emot bokade besök. Men servicen har försämrats i inlandet och nu är det bara i Umeå Lantmäteriet fortfarande tar emot spontanbesök.

Lillemor Eliasson berättar att så sent som 2013 när Lantmäteriet hade kvar kontoret i Storuman kunde hon gå in där och få hjälp men nu får hon inte ens kontaktuppgifter till personalen i inlandet. Gunnar Ersbo säger att förr var lantmätarna något av allkonstnärer med bred kompetens och kunde svara på det mesta. Men idag är myndigheten kraftigt underbemannad och lantmätarna i inlandet behöver koncentrera sig på att beta av den stora mängd ärenden som hopat sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".