En person bryter sig in genom en vit dörr med en kofot. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix
I nuläget kan polisen inte säga hur tjuvarna har tagit sig in i bostäderna men i Sundsvall hade tjuvarna plockat ut fönster för att ta sig in. Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer TT.

Inbrottsvåg drabbar norrlandskusten

"Alla iakttagelser som känns märkliga, då vill vi att man hör av sig"
2:15 min

Polisen har fått in anmälningar om villainbrott längsmed norrlandskusten, från Sundsvall i söder till Piteå i norr under helgen. Ett tjugotal inbrott är anmälda men man befarar att inbrotten är många fler. Nu uppmanar polisen till vaksamhet.

Innan anmälningarna sammanställs på måndag kan polisen inte säga någonting om tillvägagångssätt, om det är samma tjuvar det handlar om, vad som har stulits eller hur många inbrott och inbrottsförsök det egentligen handlar om.

– Men vi har haft ett flertal inbrott i bostäder i helgen och det ser ut som det är mest kusten som det handlar om, främst i Västernorrland, Västerbotten och Norrbottenskusten, säger Dennis Kärrman, RLC-befäl vid polisen.  

– Alla iakttagelser av personer och fordon som känns märkliga ska man anmäla och är det ett brott som pågår ska man ringa 112 och det är bra att lägga märke till någonting som gör det möjligt för oss som gör det möjligt att identifiera de här personerna eller fordonen, som kläder, lackering på bilarna, text och registreringsnummer, säger Dennis Kärrman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".