Håkan Billing, Marknadschef Skellefteå AIK
Håkan Billing, Marknadschef Skellefteå AIK Foto: Magnus Bergner / SR
Skellefteå

AIK tappar publik

"Det är absolut allvarligt"
0:58 min

Publiken sviker efter Skellefteå AIK:s svaga säsongsinledning.

På säsongens sex första hemmamatcher har publiksnittet sjunkit med 300 personer per match jämfört med samma period förra säsongen.

Till förra säsongens sex första matcher kom 30346 personer. Den här säsongen har 28595 personer sett Skellefteå AIK:s sex första matcher på plats i arenan.

Det innebär att det totalt sett är drygt 1700 färre som sett årets AIK:s sex första hemmamatcher i hemmaborgen jämfört med förra säsongen.
– Det är absolut allvarlig och vi jobbar för fullt med frågan. Det är vår viktigaste uppgift att fylla vår arena med så mycket publik som möjligt, säger Håkan Billing som är Skellefteå AIK:s försäljnings och marknadschef.

Det handlar om kunna erbjuda ett mervärde som gör att publiken väljer  liveidrott på plats i Skellefteå Kraft Arena istället för tv soffan.

Skellefteå AIK har haft en, med AIK mått mätt, tung start på säsongen med 6 vinster och sex förluster.
– Det är klart att det spelar in men samtidigt är det viktig att så många som möjligt kommer till arenan och stöttar, säger Håkan Billing.

 

 

Magnus Bergner
magnus.bergner@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".