Skellefteå Linköping
Foto: ROBERT GRANSTRÖM / TT NYHETSBYRÅN

Vinst för Skellefteå

Fyra gånger fick Skellefteå chansen att spela i numerärt överläge - tre gånger blev det mål.

Många hade nog före seriepremiären tippat att de här två lagen skulle slåss i toppen. Båda har dock gjort sina anhängare besvikna så här långt och ligger på den nedre halvan av SHL-tabellen.

Gemensamt för både Linköping och Skellefteå är en lång skadelista, strax före matchen tvingades nu också Skellefteås Sebastian Aho kasta in handduken på grund av sjukdom och en redan tunn backbesättning blev på så sätt ytterligare försvagad.

Skellefteå började matchen tveksamt men med två mål tog hemmalaget greppet om matchen.

Första målet kom efter 15.28 när man fick chansen att spela i numerärt överläge. Det var Modoförvärvet Emil Pettersson som på egen hand tog sig in i anfallszonen och passade bakåt till Jesper Olofsson. Med ett snärtigt handledsskott satte Olofsson, även han från Modo, pucken i nät.

Efter 11.55 i mittenperioden var det dags för ytterligare en före detta Modospelare i Skellefteå att skriva in sig i målprotokollet. Lagkaptenen Jimmie Ericsson gjorde ett hästarbete nere i sarghörnet innan han tog sig loss och passade Emil Djuse som prickade rätt från blå linjen. 2-0.

Skellefteå hade vaskat om rejält i kedjorna och det gav resultat. I egen zon hade hemmalaget det stundtals desto jobbigare och Linköping kunde långa stunder trycka fast pucken i anfallszonen.

Pär Lindholm avgjorde matchen definitivt till Skellefteås fördel i början av den tredje perioden. Med en man mer på isen skapade hemmalaget ett massivt tryck och Lindholm kunde enkelt lägga in en målvaktsretur.

Efter 8.05 i slutperioden kom så 4-0-målet, återigen i numerärt överläge. Det var Joakim Lindström som satte ett handledsskott i nät bakom Linköpingsmålvakten Jacob Johansson.

Linköping reducerade visserligen till 4-1 genom Gabriel Carlsson men trots den något tveksamma matchstarten från Skellefteås sida blev hemmasegern till slut solklar.

För östgötarna ser det inte alls bra ut. Tidigare har man åtminstone spelat bra på bortaplan, nu gjorde man inte ens det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".