Karolina Olsson, avdelningschef för hälsocentralen.
Karolina Olsson är avdelningschef för hälsocentralen i Vännäs. Foto: Erik Iversen.

Stort lyft med flytt till nya hälsocentralen i Vännäs

Avdelningschef Karolina Olsson: Det var nästan lite Valborgsstämning.
0:56 min

Efter sjuka hus-problem i de gamla lokalerna invigdes idag den nya hälsocentralen i Vännäs. Det blev en lyckad dag med många besök.

Orsaken till att man valde att flytta och bygga nya lokaler var på grund av sjuka hus-problem som ledde till att flera i personalen fick problem med bland annat slemhinnor, trötthet och eksem. De nya lokalerna är därför större och luftigare. 

Dagens invigning skulle visa sig vara populär, mellan 400 och 500 personer uppskattade avdelningschefen Karolina Olsson hade besökt den nya hälsocentralen. Hon tror också att den kommer göra skillnad för kommunens invånare.

– Det känns som ett lyft för alla. Det är en ökad tillgänglighet med mycket bättre anpassade lokaler för rörelseförhindrade och personer som har svårt att ta sig fram för det var bökigt på det andra stället, säger Karolina Olsson, avdelningschef på hälsocentralen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".