Futsal. Foto: Eraldo Peres/TT.
Futsal är en mer teknisk variant av fotboll som spelas inomhus med fem spelare på plan i vardera lag. Foto: Eraldo Peres/TT.

Stort intresse för futsal i Västerbotten

Lars Lindgren: Ett bevis på att vi i Västerbotten satsar och tar futsal på allvar.
1:18 min

På söndag kväll spelar det svenska futsallandslaget match mot Tjeckien i Skellefteå. Söndagens match väntas bli fullsatt.

I skrivande stund har 950 av 1000 biljetter sålts till Sveriges landskamp i futsal mot Tjeckien. Det faktum att landslaget är på besök tycker Västerbottens fotbollsförbunds kanslichef Lars Lindgren är ett gott tecken.

–  Det är ett bevis på att vi i Västerbotten satsar och tar futsal på allvar.

För fyra år sedan bestämde man sig för att satsa på futsal i Västerbotten. Sporten är en mer teknisk variant av fotboll som spelas inomhus med fem spelare på plan i vardera lag. Och sen dess har sporten vuxit.

– Den här säsongen har vi närmare två hundra lag från elva år och uppåt så det är en fantastisk utveckling, säger Lars Lindgren.

Förutsättningarna för att sporten också ska kunna fortsätta att växa tror Lars Lindgren att länet har. Det finns många inomhushallar och just att sporten inte kräver fler än fem spelare är något positivt.

– Vi har mindre samhällen, främst i inlandet som har problem med att få ihop ett fotbollslag. Men däremot ett futsallag som inte behöver lika många spelare där ser vi stora möjligheter.

Returmatchen mot Tjeckien spelar det svenska landslaget på söndag klockan 19.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".