Tredje överfallet på kort tid i Umeå
Foto: JESSICA GOW

Tredje överfallet i Umeå på kort tid

Inom loppet av drygt två veckor har två misstänkta våldsförsök skett i Umeå och nu har polisen fått in ytterligare en anmälan om ett överfall. Nu vädjar polisen om tips från allmänheten.

Den första händelsen inträffade på Ålidhem i Umeå, natten till den 15 oktober, där en kvinna ska ha blivit överfallen på Fysikgränd.

Två veckor senare, natten till den 30 oktober, överfölls också en kvinna på Ålidhem i Umeå, denna gång i närheten av cykelbron över Studentvägen.

Båda kvinnorna lyckades ta sig loss och ännu finns ingen skäligen misstänkt gärningsman i något av ärendena.

– Det finns vissa uppgifter som tyder på att gärningarna kan ha ett samband, men också saker som säger att det inte behöver vara så, säger polisens kommunikatör Malin Axroth i ett pressmeddelande.

Polisen kommer framöver att ha högre polisnärvaro än normalt i området, för att skapa trygghet.

Utöver dessa händelser finns även en anmälan om en våldtäkt som ska ha ägt rum i Umeå stadskärna natten mot den 30 oktober.

– Det rör sig om ett ärende rubricerat som våldtäkt där den utsatta kvinnan inte ska ha varit bekant med förövaren, säger Malin Axroth.

Vi ser i nuläget inga kopplingar mellan detta ärende och de våldtäktsförsök som ägt rum på Ålidhem

Inte heller i det här ärendet finns någon skäligen misstänkt.

– Eftersom brottsplatsen och inte heller tiden för brottet har kunnat ringas in så är alla tips värdefulla för utredningen, säger Malin Axroth i pressmeddelandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".