Melodifestivalen 2016
1 av 2
Melodifestivalens final 2016 Foto: SR
Maria Rautio Visit Skellefteå
2 av 2
Maria Rautio Visit Skellefteå Foto: Magnus Bergner / SR
Skellefteå

Melodifestivalen fyller hotell

"Vi har lite tight med boende"
1:21 min

Den som inte har bokat hotellrum inför Melodifestivalens deltävling i Skellefteå är snart för sent ute.

I måndags släpptes biljetterna till den direktsända deltävlingen i Melodifestivalen i Skellefteå. Biljetterna är i princip slutsålda och efterfrågan på hotellen började redan när SVT släppte nyheten att Skellefteå återigen ska vara värd för en deltävling.
– Det är fullbokat sedan några månader, säger Emma Lundmark som arbetar som receptionist på Hotell Malmia.

Lördagen den 25 februari är alla Skellefteås stora Hotell fullbokade , några mindre hotell och Skellefteå Camping har fortfarande rum kvar. För den som kan tänka sig att bo utanför Skellefteå finns alternativ i Lövånger och Byske.

Inför SM veckan 2018 håller Skellefteås marknadsföringsbolag Visit Skellefteå att ta fram ett koncept där privatpersoner kan erbjuda sina boenden.
Förhoppningsvis kan vi även erbjuda det inför Melodifestivalen, säger Maria Rautio på Visit Skellefteå som är en av de som jobbar med Melodifestivalen.

Och i samband med stora arrangeman behövs fler hotellrum i centrala Skellefteå.
– I samband med kulturhuset kommer det att byggas ett nytt hotell, och det behövs faktiskt. När vi har större evenemang och kongresser så har vi lite tight med boende, säger Maria Rautio. 

 

 

 

Magnus Bergner
magnus.bergner@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".