Ett spöke du kan möta på Vitberget
Ett spöke du kan möta på Vitberget Foto: Boda Borg Skellefteå
Höstlov

Det spökar i berget

"kan vara klurigast"
2:33 min

Höstlovsfirande barn och unga skräms av halloweenspöken på äventyrshus i Skellefteå.

De senaste åren ägnar personalen flera timmar åt att förvandlas till spöken, innan det är dags för eftermiddagspasset. Det är äventyrshuset inne i Vitberget i Skellefteå som blir spökhus under höstlovet. Tomas Norström säger att det är ungdomar som blir så rädda att de ringer och vill bli hämtade av mamma eller pappa:

- Vi har också en 800 meters promenad utomhus efter marschaller och där händer det saker... Vi hade en tjej igår som ringde föräldrarna för att det var för läskigt helt enkelt. Men man kommer om man vill bli skrämd säger Norström till P4 Västerbotten.

När radion hälsar på så är det bland annat ungdomar från Piteå på plats. Det är tack vare ett stipendium som syftar till att få barn och unga att leka, som ligger bakom den buss full med sextiotalet ungdomar från Norrfjärden som gästar Skellefteå under höstlovet.  Radion träffar ett tävlande gäng i korridoren, just på väg in i ytterligare ett rum med klurigheter:

- Vi har klarat fem rum med svårigheter hittills och har legat i topp som lag i dag säger tjejerna.

Nu väntar fler klurigheter bakom en grön dörr för tjejgänget från Norrfjärden. Det betyder att uppgifterna inte är så fysiskt svåra. Däremot har tjejerna inte träffat på några spöken, än...

aza.meijer@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".