Polisman med polisväst. Foto: Lennart Odhström, Sveriges Radio.
Foto: Lennart Odhström, Sveriges Radio.

Flera gripna i fordonskontroll

Natten till lördag greps sju personer i en fordonskontroll. Personerna har nu anhållits för misstänkt narkotikabrott och förberedelse för grov misshandel.

Under en fordonskontroll på E4:an mellan Umeå och Skellefteå stannade polisen två bilar. I bilarna fanns de sju, numera anhållna, personerna samt en ansenlig mängd narkotika och tillhyggen som polisen misstänker skulle användas vid misshandel. 

- Det anträffades diverse tillhyggen av typisk karaktär som kopplas till våldsbrott, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Mats Bruhn.

Vad det rör sig om för typ av tillhyggen vill förundersökningsledaren inte gå in på. Inte heller vad för typ av narkotika det rör sig om, mer än att mängden gör att brottsmisstanken uppgår till normalgradsbrott.

- Beslaget är ett sådant vi inte gör alltför ofta. Så ur den aspekten är vi glada att vi kan få tag i den här narkotikan, säger Mats Bruhn.

Alla de misstänkta personerna är kända av polisen sedan tidigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".