Tröttsamma färjestopp till Holmön

Tre gånger i sommar har den 25 år gamla Holmöfärjan blivit stående på grund av maskinfel. Nu senast i helgen då det var jazzfestival. Såväl krögare som festivalarrangörer förlorade besökare och inkomster.

I mars fick färjan ett större motorhaveri och nu i helgen var det dags igen. Ett 6 ton tungt propelleragregat gick sönder och måste bytas.

De ständiga stoppen irriterar och i vår skulle en utedning om vem som ska ha ansvaret för färjan i framtiden vara klar. Nu är den försenad och besked från regeringen kommer tidigast i höst.

Gunnar Bäckström, ordförande i Holmöjazzens vänner och i kommunikationsrådet har i många år legat på regeringen och vägverket om att de vill ha bättre förbindelser till ön. Han säger till P4 Västerbotten att han är less men luttrad.

- I lördags trodde jag det var sista gången vi hade festival, säger han till P4 Västerbotten. Nu tror han att det kanske blir jazzfestival en gång till trots allt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista