En julsaga på Västerbottensteatern
En julsaga på Västerbottensteatern Foto: Patrik Degerman

Charles Dickens julsaga på Västerbottensteatern

Nattlig magi i London...
2:51 min

Julklassikern från 1843 om den elake Ebenezer Scrooge närmar sig premiärdagen.

Tillbaka till London och mitten av 1800-talet i en saga som bjuder på magi och musik. Västerbottensteatern tar sig an Charles Dickens julsaga.

Teamet bakom scenen, där vi bland annat hittar Helena Andersson som gör masker och Helena Weegar som står för scenografin och kostymerna, har haft fullt upp:

- ja det är ett samarbete med många, men vi har haft det både kämpigt och kul, det stämmer säger Helena Weegar. De båda jobbade också ihop under S-c-e-n-c-e tidigare. Då var det även samma regissör, nämligen Bobo Lundén.

Men det är inte bara verkstaden som har fullt upp. Det är mycket folk på scenen också. Ensamblen består av hela 21 personer, däribland elever från estetiska programmet på Anderstorpsgymnasiet.  Johanna och Molly säger att:

- alla är så snälla och vi lär oss massor och jag är glad att bara ha nått hit.

En julsaga har även filmatiserats många gånger och blir nu då även teater i Västerbotten med premiär lördag den 19:e november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".