Från höger: Andreas Lundgren socialdemokrat, hemlösa Peter och Anna-Karin Sjölander centerpartiet.
Andreas Lundgren (S), hemlösa Peter och Anna-Karin Sjölander (C). Foto: Olov Antonsson/SR, Tommy Forsgren/SR & Mikael Rutberg/Umeå Kommun
Efterlyser härbärge där alla är välkomna

Härbärge för akut hemlösa – lösning eller fälla?

Är ett härbärge en lösning för akut hemlösa? Individ och familjenämnden förste och vice ordförande, Andreas Lundgren (S) respektive Anna-Karin Sjölander (C) pratar lösningar.

Nätterna blivit kalla för Umeå kommuns hemlösa. Peter är hemlös och heter egentligen något annat. Han hoppas på ett härbärge i Umeå. 

– För mig känns det som att ett härbärge skulle vara bra för då kan jag kanske fungera till hundra procent på dagarna för då har jag en möjlighet att vila ut på natten på rätt sätt än att man går runt halvtrött på dagarna, säger han.

I eftermiddag i P4 Västerbotten ska vi prata med individ och familjenämnden ordförande och vice ordförande om vad som kan göras för att hjälpa de som saknar tak över huvudet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".