polisbil Kyrkbron Umeå
Polisbil vid avspärrningar på Kyrkbron i Umeå idag. Foto: Tommy Forsgren/Sveriges Radio.
Umeå

Sökandet efter beväpnad man avslutat

Polisen: Beväpnad man har setts på Kyrkbron
0:36 min

Polisen i Umeå har under fredagen letat efter en beväpnad man som sågs gå över kyrkbron med ett pistolliknande föremål i handen vid tjugo i tio.

Sökinsatsen avslutades efter lunch när sökandet var resultatlöst. Det var under förmiddagen som en person hörde av sig till polisen om att en person skulle setts med ett pistolliknande föremål.

Polisen ryckte ut för att leta, och gång- och cykelbron i mitten av Kyrkbron i Umeå spärrades av för teknisk undersökning.

– Vi har uppgifter om att en man har varit synlig på Kyrkbron bärandes på ett pistolliknande föremål, och med de uppgifterna som grund så har vi sökt efter en person som ska motsvara signalementetman. Så här långt har det inte gett något resultat, säger Peder Jonsson som är presstalesperson hos Umeåpolisen.

Polisteknikernas undersökning av platsen är avslutad utan att man hittat några fynd.

En anmälan om grovt olaga hot mot grupp kommer att upprättas, skriver polisen.

Polisen har fått en del samtal från oroliga umebor. Men enligt Peder Jonsson, kommunikatör vid ledningscentralen, finns det ingen hotbild mot allmänheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".