Seg bilprovning efter datakrasch

Bilprovningen kastades tillbaka till det manuella arbete som man hade för tio år sedan. Vägverkets datoriserade bilregister klappade ihop igår.

Bilprovningen har haft stora svårigheter i går och i dag på grund av krasch i Vägverkets dataregister. Därför har personalen fått registrera alla uppgifter manuellt. Det är första gången som en sånt här stort avbrott inträffar på de cirka tio år som bilprovningen har använt det här datasystemet.

- Det har fungerat bra i alla år, det här är det första stoppet jag har varit med om. Det säger platschefen i Skellefteå, Sören Stenman.

I Umeå har man fått skicka tillbaka några av kunderna, men man har lyckats hitta nya tider för alla. I Skellefteå har man lyckats undvika det, utan alla har kunnat tas emot.

- De som har kommit på efterkontroller har tack och lov haft med sig protokollet från föregående besiktning, och det har underlättat, säger Sören Stenman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista