Maria Marklund.
Socialdemokratiska kommunalrådet Maria Marklund vill ge arbetet för nyanlända en knuff framåt Foto: Marit A Israelsson/Sveriges Radio
#nästasteg

Integration blir en fråga även för kommunala företag

Kommunalrådet: Alla måste bidra
1:09 min

Skellefteå har antagit en policy som ska hjälpa till att få nyanlända att stanna kvar i kommunen och på sikt ställer det här nya krav även på de kommunala bolagen.

Enligt kommunalrådet Maria Marklund (S) handlar det om att alla måste bidra i integrationsarbetet och göra insatser för nyanlända.

- Ibland tror jag att det är bra att man får en liten knuff för att komma igång och komma framåt. Det blir en markering att det här inte bara är tomma ord, menar hon och fortsätter:

- Men bolagen har vi inte pratat klart med ännu, de måste ju få en chans att komma med på banan, konstaterar kommunalrådet.

Hur de kommunala bolagen ska hantera det här pratar P4 Västerbotten mer om under tisdag eftermiddag med bland andra Skellefteå Kraft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".