Cannabisodling
1 av 2
Arkiv. Cannabisodling. Foto: Ted S. Warren
Uppropslista
2 av 2
Uppropslista Foto: Örjan Holmberg/SR
Lycksele tingsrätt

Våldsutsatt kvinna eller medbrottsling

Vår reporter har lyssnat på hennes berättelse
1:18 min

Kvinnan som misstänks för storskalig knarktillverkning i Vilhelmina berättar om hot och våld.

Förra året avslöjades vad man har kallat rena knarkfabriken i ett hus i Vilhelmina kommun. Två män sitter i fängelse sedan dess. Både tillverkaren i Vilhelmina och uppköparen i Stockholm. Men även frun till den dömde canabisodlaren har deltagit menar åklagaren och idag var det hennes tur i Lycksele tingsrätt.

I sin version berättar hon att hon levde i Berlin och hade beundrat den här mannen som en skicklig idrottsman redan som ung. Han kontaktade henne på Facebook och när han ganska snart friade var det som att alla hennes drömmar slog in. Hon var störtkär och fick dessutom flytta till Sverige och snö som hon älskar. Men ganska snart ändrade mannen sitt beteende, han blev kontrollerande och våldsam.

Åklagaren har bevis om att hon har skött om canabisodlingen och renskrivit dokument. Hållit ordning på papper och satt in i pärmar. Det finns kvitton på inköp av utrustning till odlingen som är beställda i hennes namn. Om hon är medbrottsling eller har hon tvingats till allt av den här mannen är nu upp till rätten att avgöra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".