Polisavspärrning vid Morö Backe torg
Polisavspärrning vid Morö Backe torg Foto: Magnus Bergner /SR
Skellefteå

Mordrättegång efter knivbråk på Morö Backe

"Mord alternativt dråp"
1:04 min

I dag startar rättegången mot en 25-årig man som misstänks för mord alternativt dråp efter knivdramat på Morö Backe i Skellefteå.

Händelsen inträffade natten mot den 9 oktober i år och enligt åklagaren handlar det om en fingerad narkotikaaffär som gick överstyr.

Fyra personer, två kvinnor och två män i 18-20 årsåldern, ska ha stämt träff med två andra män som ville köpa narkotika. Platsen var Moröbacke torg i Skellefteå men någon narkotika fanns aldrig utan istället hade säljarna tänkt ta köparnas pengar med våld.

När köparna satt i sin bil blev de angripna av två av säljarna och föraren, en 25-åring, blev knivstucken av en 20-åring.

Men 25-åringen lyckades ta sig ur bilen och övermanna 20-åringen som då fick ta emot ett 10-tal knivhugg från 25-åringen. Båda fördes till sjukhus men 20-åringens liv gick inte att rädda.

25-åringen åtalas för mord alternativt dråp, och den avlidne 20-åringens tre kamrater, två kvinnor och en man, åtalas för försök till rån.

Alla inblandade åtalas också för olika former av narkotikabrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".