Ny näringslivschef i Skellefteå

Så är det då äntligen klart vem som ska basa över Skellefteå kommuns nya kontor för näringslivsfrågor - tillväxtkontoret. Han heter Anders Karlsson och kommer närmast från privata näringslivet och företaget Ericsson.
Men att det skulle vara annorlunda att jobba kommunalt, det tror inte Anders Karlsson. - Styrgruppen säger sig ska agera bolagsstyrelse, och så fungerar det ju oavsett vilket uppdrag jag haft. Styrgruppen består av två representanter från kommunen och tre från närlingslivet där en av dem är Annsofie Ådin-Bjurman. Hon säger att det inte var en självklarhet att det blev just en person från näringslivet som fick jobbet. Ett av målen för tillväxtkontoret är att öka sysselsättningen. Därför har både kontorets uppbyggnad och vem som skulle kunna få en tjänst som näringslivschef varit väldigt omdebatterad. Men det skrämde inte Anders Karlsson. - Det är en av anledningarna till att jag sökt det här jobbet, för att kunna påverka, säger Anders Karlsson till P4 Västerbotten. Med ett tillskott på fyra miljoner kronor och 4 personer till i verksamhetet så tror sig Anders Karlsson kunna laga några hål!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".