Lars Hedqvist, Skellefteå Kommuns planeringschef
1 av 2
Lars Hedqvist, Skellefteå Kommuns planeringschef Foto Magnus Bergner/SR
Tekniska kontorets förråd
2 av 2
Tekniska kontorets förråd på Morön ska rivas för att ge plats år den nya Floraskolan Foto: Magnus Bergner /SR
Skellefteå

Floraskolan kan byggas i etapper

Florskolan på Morön ska rymma 1000 elever, men elevunderlaget för närområdet kommer inte att kunna fylla skolan.

Floraskolan ska byggas inom stadsdelen Morön och ska bli en F-9 skola för 1000 elever.
Den ska stå klar 2020 men enligt kommunens egna prognoser så är elevunderlaget i närområdet cirka 600 elever.
– Vi planerar för en skola för 1000 elever men jag tror inte att vi kommer att bygga en så stor skola för det elevunderlaget har vi inte, säger kommunens planeringschef Lars Hedqvist.

Enligt Lars Hedqvist överväger kommunen att bygga Floraskolan i etapper. Om Skellefteå fortsätter att växa ska skolan kunna rymma 1000 elever.
– Vi måste ju tänka in detta så vi inte omöjliggör en fortsatt utbyggnad, för staden måste ju växa i etapper, säger Lars Hedqvist.

Den nya Floraskolan kommer att ingå i Skellefteås Östra skolområde och där har tjänstemän tagit fram tre förslag till ny skolstruktur.
Om förslagen blir verklighet kan det innebära nedläggning av några skolor och att elever bussas in till den nya Floraskolan.

Det här har skapat oro bland föräldrar men planeringschefen Lars Hedqvist tror inte på skolnedläggningar inom område Öst.
– Nä, det är inte avsikten. Om man ser på dom östra stadsdelarna, hela Skellefte-dalen ner mot kusten, så ser vi en möjlig utveckling av dom här orterna, så at vi tittar inte på det, säger Lars Hedqvist.

 

 

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".