Maria Marklund.
Maria Marklund, kommunalråd. Foto: Marit A Israelsson/Sveriges Radio
Skellefteå

Plan för ökat företagande

För att öka företagandet har nu politikerna i Skellefteå enats om ett nytt näringslivspolitiskt program.

Ett program där syftet är att underlätta och visa på ambitionen att skapa nya jobb. Ett näringslivspolitiskt program över blockgränserna.

Maria Marklund, (S) kommunalråd i Skellefteå är glad och nöjd över att parterna kom överens:

 - Det är viktigt att vi visar för företagen och för medborgarna att vi på kommunen vill hjälpa till och underlätta för att öka företagsamheten. Vi vill framåt och det vill vi visa säger hon till P4 Västerbotten.

I 2 år gäller det som nu samlats på papper som ett första näringslivsprogram som antagits av kommunfullmäktige. En ambition är att öka företagandet för att skapa 4 000 nya jobb.

Men alla politiker fick inte med sina hjärtefrågor fullt ut, men att politikerna nu enats är alla nöjd över. Andreas Westerberg från Liberalerna säger att:

- Det var nödvändigt för att vi skulle komma fram med ett program. Vi behöver det här för företagandet är ju grunden för vår välfärd. Det ger hopp för framtiden säger han till P4 Västerbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".